STOMATOLOŠKA ORDINACIJA UNIDENT

+38121735664 ; +381641585654

Estetska Stomatologija
Danas je beljenje zuba postala priznata profesionalna procedura. Moguće je beleti sve prirodne zube vitalne i devitalizovane. U ordinaciji UNIDENT primenjujemo različite tehnike beljenja zuba. Takodje izradjujemo plombe potpuno iste boje kao sto je zub.
U ovoj grani se pokazalo da je pored našeg rada kao najbitnijeg faktora drugi najbitniji faktor kvalitet materijala koji se koristi. U ordinaciji UNIDENT se koriste svetski najkvalitetniji materijali što nam danas pruža nesagledive mogućnosti.
Popravke zuba
Pod ovim terminom laici najčešće podrazumevaju lečenje zuba zahvaćenim karijesom. Konzervativna i estetska stomatologija zahteva savremene i kvalitetne materijale. Bezbolno, brzo, i s vrhunskim estetskim rezultatom - reči su kojima se opisuje konzervativna stomatologija danas. Nema više brojnih poseta zubaru.
Dečija i preventivna stomatologija
Lečenje, plombiranje i vadjenje mlečnih zuba kod pacijenata predškolskog i školskog uzrasta posebno nega zuba kod trudnica i porodilja. Zalivanje fisura zuba. Edukacija malih pacijenata pravilnoj oralnoj higijeni. Nas cilj je da uspemo da ih naučimo da dolaze bez straha i sa optimizmom.
Proteze
Nažalost kada pacijenti izgube veći broj zuba ne preostaje ništa drugo osim da se odluče za neku vrstu protetske nadoknade. Postoje veliki broj proteza a samo detaljnim pregledom možemo utvrditi koja je indikovana za odredjenog pacijenta. Potrebno je naglasiti da pored ustaljenih parcijalnih i totalnih proteza, u ordinaciji izradjujemo najnovijim metodama Valplast i Thermovent posebne vrste elestičnih proteza.
Metal-keramičke krunice i mostovi
Oštećenim zubima koji se ne mogu nadograditi ispunima, njihov prirodan izgled vraæa se izradom krunica. Nedostaci na oštećenom zubu se nadoknadjuju, zub se ispreparira i oblikuje, pa se krunica postavlja. Metal keramička krunica su najbolje i najjednostavnije rješenje za nadoknadu izgubljene zubne supstance. Takve krunice zadovoljavaju estetiku, biokompatibilnost, artikulaciju, stabilnost i dugotrajnost. Keramika u potpunosti zadovoljava kriterijume estetike. Ako izmedju krunica nedostaju zubi oni se mogu nadoknaditi izradom mosta. Takodje od keramike.
Bezmetalna keramika
Bezmetalne krunice nemaju kao osnovu metal što im omogućava izuzetnu prozračnost i sjaj pa je efekat koji se postiže odličan. Sa druge strane, cirkonijum je jedan od najsavremenijih materijala koji se u stomatologiji koristi kao podloga keramici umesto metala u svim slučajevima kada se bezmetalna keramika ne može primeniti. Bele je boje tako da omogućava keramici da dodje do punog izražaja i ne remeti njene estetske osobine, pa tako dobijate prirodan izgled zuba koji su savršeni ne samo po boji, već i po obliku i rasporedu.

17342596_1365655443494788_1851537082177930638_n